A jéghegy csúcsa

Januári összefoglaló

 

A mai világ arról szól, hogy kifelé folyamatosan a legjobb arcunkat, legcsodálatosabb élményeinket, legkiválóbb eredményeinket mutatjuk. Ez a jéghegy csúcsa – amikor minden fantasztikus, csodálatos, irigylésre méltó. Kár, hogy az élet nem ilyen.

 

A jéghegy tömegének több, mint 80%-a víz alatt van. A lényeg tehát a felszín alatt rejtőzik, másoktól gondosan elzárva, hogy még véletlenül se láthassák meg a valóságot. Ha ugyanis tudnának a belső vívódásainkról, kétségeinkről, félelmeinkről, ha sebezhetőnek mutatkoznánk, akkor biztosan megítélnének, kinevetnének, negatív véleménnyel lennének rólunk.

 

Az ettől való félelmünk miatt nem merünk önmagunk lenni, kiteljesedni, kilépni a komfortzónánkból. Inkább maradunk az általunk gondosan felépített burokban. Azt már ismerjük, az már kényelmes számunkra, ott senki sem bánthat bennünket.

 

Velem most pontosan ez van. A felszínen úgy tűnik, minden rendben, de belül valami egészen mást élek meg.

 

A TDG hónapja számokban: 

Értékesítések: 7 db eladás + 1 db kiadás

Forgalom: 647.780.000 Ft

Átlag ingatlan érték: 92.482.857 Ft

Értékesítési idő: 75 nap

Áralku: 4,96%

Ingatlanbemutatók: 21,83 db / tanácsadó – 131 db 

Új megbízás: 14 db eladó + 5 db kiadó

Produktivitás: 66,66%

 

Az volt a tervem, hogy csak 8-án kezdek el újra dolgozni és az előtte lévő hetet még ötleteléssel, stratégiai tervezéssel, valamint a családommal töltöm. Már 3-án sikerült ezt felborítanom, mert hagytam, hogy a munka beszippantson. Először még nem is bántam, mert jó érzéssel töltött el a cselekvés. Tök jó, hogy pörgősen indul az év.

 

Az élet azonban hatalmas tanítómester. Adott is egy sallert. 8-án este éreztem, valami nincs rendben. Estére elég rosszul lettem. Egy betegség több napra leterített. Igyekeztem pihenni, de azért dolgozgattam is, mert hát nélkülem leállna az élet… Igaz, kedves egóm?!

 

Meg is lett a böjtje, mert másfél hét múlva újra lebetegedtem. Természetesen pont a családi wellness hétre. Na sebaj, mivel a második nap már valamivel jobban voltam és mert egy csomó pénzt fizettünk ezért a pár napért, így el is mentem szauna szeánszra. Kemény vagyok, bírom!

 

Rá másfél hétre harmadszor is lebetegedtem, egy nappal az egy hetes síelés előtt. Mivel ezer km-re mentünk, így ha begyógyszerezve is, de síeltem. Minden áldott nap! Életemben nem voltam 4 napig beteg, általában 1-2 nap alatt átmegy rajtam, most sikerült. Várhatóan ennek is meglesz a következménye.

 

Az állandó betegség miatt, a korábban gondosan kitalált és felépített rutinom, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy kiváló teljesítményt nyújtsak, teljesen szétesett. Éppen ezért fizikálisan és mentálisan is teljesen kimerült vagyok. Ez természetesen kihatással van a munkámra. Alacsony az energiaszintem, könnyen válok ingerülté, hamarabb reagálok agresszíven és olyan hibákat vétek, amilyeneket nem szoktam. A hónap során többször is kaptam negatív visszajelzéseket. Sajnos be kell ismernem, jogosan. Egyszerűen kicsúszott a kezeim közül az irányítás. 

 

 

Úgy érzem, árnyéka vagyok önmagamnak. Elképesztően ingadozó a hangulatom. Az egyik nap boldog vagyok, másnap borúsan látom a világot. Egyszerre sok fronton kell helytállnom és folyamatosan azt mondogatom magamnak, nem mutatkozhatok gyengének, erősnek kell lennem! Viszont nem bírom, vagy inkább nem akarom tovább megjátszani magam.

 

Néhány nappal ezelőtt eljött a pont, amikor azt éreztem, szívem szerint otthagynám az egészet a francba és elutaznék több hétre a tengerentúlra. Nem vinnék magammal telefont, hogy még véletlenül se tudjanak elérni. Mindenki hagyjon békén!

 

Ahogy ezt kimondtam magamban, megtörtént a felismerés. Egyfajta mélyponton vagyok, de legalább már tudatába kerültem ennek. Mindig ez az első lépés a gyógyulás felé.

 

A február számomra azzal fog telni, hogy visszataláljak önmagamhoz. A legfontosabb, hogy egészséges legyek. Ezt követően lépésenként visszatérek a megszokott rutinomhoz. Végül pedig megkísérlem elérni azt a fókuszáltsági szintet, melyet tavaly két ízben is sikerült megtapasztalnom. Ekkor nyújtottam életem legjobb teljesítményét és voltam olyan boldog, kiegyensúlyozott, mint még sosem.

 

Addig is megköszönöm, ha a szokásosnál kicsit nagyobb türelemmel fordultok felém. Ígérem, erősebben térek vissza.

Szeretnéd az ingatlanod a legmagasabb áron eladni?

Török Dávid ingatlanszakértő

Kérj visszahívást és megbeszéljük, hogyan tudom támogatni ingatlanod eladását

Scroll to Top