A bűvös 30

SZIA! KÖSZÖNTELEK A BLOGOMON. EZ ÉLETEM ELSŐ ILYEN ÍRÁSA, SZÓVAL NEM VAGYOK EBBEN MÉG RUTINOS, DE REMÉLEM EZT ELLENSÚLYOZNI FOGJA A TARTALOM MINŐSÉGE. AZ EREDETI TERVEM AZ VOLT, HOGY EGY BEMUTATKOZÓ POSZT LESZ AZ ELSŐ BEJEGYZÉSEM, DE AZ ELMÚLT HÓNAP ANNYIRA TARTALMAS LETT, HOGY ÚGY ÉREZTEM ÉRDEMES MEGOSZTANOM VELED, ÉS EZZEL KEZDENEM.

A fejemben még nem állt össze teljesen, hogy miről kellene szólnia a blognak. Legyen teljesen szakmai jellegű, vagy inkább magánjellegű, tapasztalat megosztós.  Végül arra jutottam, hogy az elején mindkét vonalat érinteni fogom, és ahogy látom, mire vagytok kíváncsiak, mire van igény, úgy a későbbi tartalmakat egyre jobban abba az irányba fogom elvinni. Terveim szerint 2 vagy 4 hetente lesznek rendszeresen bejegyzések. Ez attól is függ, mennyi időt tudok erre szánni, illetve mennyi ötletem, megosztani valóm lesz. A rövid kis felvezetőt követően vágjunk is bele.

Életem egy nagyon izgalmas szakaszában vagyok jelenleg, mely azt gondolom alapjaiban meg fogja határozni az egész életemet. Amit eddig tettem, azzal kívántam felkészülni a következő időszakra. Sajnos majd csak utólag fog kiderülni, hogy a felkészülés megfelelő volt -e. Most töltöttem be a 30. életévemet és ezzel “hivatalosan” is a felnőtt korba léptem.  Azt gondolom egy korszak most lezárult, és egy új fejezet nyílik tele lehetőségekkel, izgalmakkal, kihívásokkal. A fejemben már elkészült a jövőkép vázlata, ideje hát kiszínezni azt, és valósággá változtatni!

20-as éveim elején sok célt tűztem ki azzal kapcsolatban mit szeretnék eddigre elérni. Annyit elárulhatok, hogy a legfontosabbakat sikerült megvalósítani. (A célkitűzések fontosságáról valószínűleg még sok bejegyzésben lesz szó.) Gyönyörű feleségem van, akit nagyon szeretek. Hálás vagyok neki, hogy elviseli a hülyeségeimet, tolerálja a munkámmal járó lemondásokat, és támogat a céljaim elérésében. Amikor megkérdezik minek köszönhetem a sikereimet mindig elmondom, hogy Neki. Nélküle nem tartanék ott, ahol. Nem véletlen tartja a mondás, hogy minden sikeres férfi mögött egy nő van. Az a háttér, amit teremt számomra felbecsülhetetlen értékű és kívánom, hogy Te is találd meg azt a valakit, aki mellett azzá az emberré válhatsz, akivé szeretnél!

6 hónapja született meg csodálatos kislányunk, Lora. (A céljaim között az is szerepelt, hogy ennyi éves koromra legyen gyerekem.) Sokan riogattak az elején, hogy készüljek fel arra, nem lesz életem miután megszületik, minden meg fog változni: nem fogok tudni aludni, kipihenni magam, így vissza fog esni a teljesítményem. Biztos ebben is, mint sok minden másban, szerencsés vagyok (sokan gondolják ezt rólam), mert nálunk nem volt ilyen probléma. Még mielőtt megszületett a gyermekünk fejben eldöntöttük a feleségemmel, hogy nálunk nyugalom és béke lesz. Lehet hülyén hangzik, de amikor még a pocakban volt, a feleségem megbeszélte vele, hogyan kell majd viselkednie, tehát este alvás van. Most biztosan hitetlenkedsz, pedig tényleg ilyen egyszerű. El kell döntened mit akarsz és ha hiszel abban, hogy meg fog valósulni, akkor úgy is lesz. Az élet ugyanis mindig azt adja, amit vársz tőle. Ezért fontos a harmónia (szellemi, lelki és testi), az önismeret és a hit! (Ezekről is sokat tudnék írni.)

Az élet más területein is tűztem ki célokat, melyeket igény szerint szívesen megosztok, de nem akarom, hogy az első bejegyzés túl hosszú legyen, és elkalandozzak ezer irányba így rátérnék a fő témára, amely alapján a bejegyzés címe született. 2018 November több szempontból is emlékezetes lesz a számomra. Mint említettem most töltöttem be a 30-at, melyet szűk családi körben ünnepeltünk. Úgy éreztem ez a méltó befejezése ennek az időszaknak.

Az autómat elég komolyan megtörték (4 nappal a születésnapom előtt), autómentővel kellett elszállítani. – Mit mondjak, nem repestem az örömtől. – Ez volt az első komolyabb „balesetem”, szerencsére nem lett semmi bajom. A vicces az egészben, hogy vezetéstechnikai tréningen történt az eset. A tanulság, hogy akkor történnek a legváratlanabb dolgok, amikor nem számítasz rájuk. Mindig résen kell lenni, egy pillanatig sem lankadhat a figyelmed! Egy ilyen helyzetben ugyanis felbátorodnak az emberek, mert azt hiszik biztonságos környezetben vannak és megtehetnek olyat, amit egyébként nem; illetve vakon követnek utasításokat anélkül, hogy megkérdőjeleznék azt. Persze a legtöbb esetben ebből lesz a baj. Kérlek vonatkoztass el a balesettől, mert a mondanivalóm lényege az egész életedre érvényes. A kormány mindig a Te kezedben van, tehát Te irányítasz! A saját életedért csak és kizárólag Te vagy a felelős!

Szeptemberben volt 5 éve, hogy elkezdtem dolgozni az Otthon Centrumnál. Emlékszem, amikor először voltam az év végi díjátadón az járt a fejemben, hogy egyszer én is ott szeretnék állni a legjobbak között. Elég nagy bennem a versenyszellem, sok időbe telt megtanulnom veszíteni és elfogadni, hogy nem lehetek mindig mindenben a legjobb. (Azért erősen törekszem rá.) Mióta a cégnél vagyok évről évre egyre jobb eredményeket értem el. Tavaly országos szinten 2. lettem 1000 kolléga között és ennek köszönhetően felmehettem a színpadra. Akkor fel sem fogtam mit értem el, mert annyira a hatása alatt voltam az év végi versengésnek. (Az utolsó pillanatig nagyon kevés különbség volt az 1. és 2. helyezett között.) Egy picit még csalódott is voltam, mert nagyon szerettem volna első lenni, főleg onnantól, amikor megtudtam, hogy esélyem is van rá. Nem jött össze.

Idén év elején eldöntöttem, hogy innentől kezdve nem foglalkozom az eredményekkel és a listákkal. Arra fogok fókuszálni, hogy elérjem a kitűzött céljaimat és meglátom mire lesz ez elég. Ha teljesítem, amit kitűztem, akkor én már elégedett leszek. (Az év első négy hónapja alapján még a legjobb 5-ben sem voltam országos szinten.) Onnantól, hogy erre az elhatározásra jutottam sok minden megváltozott. Mintha egy nagy teher lekerült volna a vállamról, megszűnt a nyomás. Ez főleg a nyárra csúcsosodott ki, amikor egymást követő 3 hónapban is benne voltam Budapest TOP 3 tanácsadója között úgy, hogy június 1-én született meg Lora. Szerintem erre még senki sem volt képes korábban. (Ebben azért nem vagyok biztos, csak abban, hogy ha elő is fordult, akkor nem sokszor.)

Sokan ilyen eredményeket követően biztosan kivettek volna egy kis szabadságot, vagy lazábbra vették volna a munkát, de nekem más járt a fejemben. A nyáron ugyanis megdöntöttem a korábbi egy havi bevételi rekordomat és arra gondoltam, lehetne még ezt fokozni: kitűztem egy újabb nagy számot, amit el szeretnék érni egy hónapban. Előző hónapban sikerült megdöntenem a nyáron felállított rekordot. Egyenlőre ez még nem az a szám, ami a szemem előtt lebeg és amiről szinte mindenki az mondaná, hogy lehetetlen, de ez egy újabb lépés. Amikor kitűzöl egy nagy célt, azt csak akkor fogod tudni megvalósítani, ha lépésekben haladsz. Az agyadnak be kell fogadnia a kívánt eredményt, és el kell hitetned vele, hogy képes vagy rá.

Amint ez megvan elkezd neked dolgozni, és jönni fognak a lehetőségek, ötletek, amik hozzásegítenek a cél elérésében. Ezeket csak akkor fogod tudni észrevenni, ha tudod mit akarsz. Erre jó példa a konferencia, amin részt vettem Novemberben. Tudtam, hogy ott lesz minden nagy beruházó cég, és azok első emberei, így ez egy kiváló lehetőségnek ígérkezett a kapcsolatépítésre. Előre eldöntöttem, hogy kivel szeretnék majd beszélni és mit szeretnék tőle. Az élet úgy hozta, hogy sikerült is a cél: tudtam beszélni, akivel akartam, ezzel megnyitottam elképesztően nagy további lehetőségek kapuit. Persze meglátjuk lesz -e belőle bármi, de a lényeg, hogy amikor a helyzet úgy hozta sokkal könnyebb volt odamennem és megszólítanom az illetőt, mert célom volt.

Ha csak elmentem volna, hogy meghallgatom, mit mondanak, akkor valószínűleg nem lett volna bátorságom odalépni és beszélgetést kezdeményezni, illetve lehet észre sem vettem volna a tőlem karnyújtásnyira lévő lehetőséget.Ha ez a sok történés nem lett volna elég, akkor most figyelj, a végére tartogattam a legjobbat. Sikerült megdöntenem még egy rekordom. Minden szakmabeli egy kérdésre azonnal tudja a választ, mert erre a legbüszkébb, mégpedig: Mekkora volt az eddigi legnagyobb eladásod? Tavaly volt egy nagyon kiemelkedő, de erre még sokan azt mondták szerencsém volt. Most sikerült azt is túlszárnyalom. Azt gondolom, ha valaki kétszer megcsinálja ugyanazt, akkor az már nem lehet véletlen. Azon túl, hogy nagy volt az érték én mégis más miatt tartom nagy becsben ezt az eladást.

A tulajdonos évek óta árulta a házat hol kisebb, hol nagyobb aktivitással. Amikor képbe kerültem 10 ingatlanossal volt megbízása. Kérdeztem Tőle, hogy mekkora az érdeklődés, amire azt válaszolta idén 2 érdeklődő volt összesen. A ház mediterrán stílusú, nagyon szépen karbantartott; láttam benne fantáziát, ezért bizonyos feltételek mellett elvállaltam. 2 hónap alatt 3 érdeklődőt vittem ki rá, akiből az egyik meg is vette. Miben voltam más, mint a többiek? Hozzáállásban, szemléletben, és látásmódban. Mindig figyelek a részletekre, mert a sok apró részlet összessége, ami a végén eredményre vezet!

Tudom, hogy a szakma megítélése, amiben dolgozom rossz, de engem pont ez motivál, mert szeretnék rajta változtatni! Hiszem, hogy igenis vannak komoly szakértelemmel és tudással rendelkező ingatlanosok, akik valóban hozzá tudnak tenni az ingatlan eladásához és a tulajdonos jobban jár, ha rájuk bízza az eladást, mintha maga foglalkozna vele. Talán egy másik posztban részletesen is kifejtem az ezzel kapcsolatos meglátásaimat.

Köszönöm, hogy megtiszteltél a figyelmeddel és az időddel. Remélem sikerült egy kicsit jobban megismerned, és kaptál pár hasznos gondolatot. További szép napot!

Social

Kövess a közösségi médiában

Szeretnéd az ingatlanod a legmagasabb áron eladni?

Török Dávid ingatlanszakértő

Kérj visszahívást és megbeszéljük, hogyan tudom támogatni ingatlanod eladását

Scroll to Top