Ismerd meg a környéket!

Miért költözz Budapest II. kerületébe?

Egy 2019-es KSH felmérés szerint Budapesten belül a II. kerületben a legmagasabb  a várható élettartam. De nem csak ezért jó itt lakni. A következőkben részletesen ismertetem, hogy milyen lehetőségeket tartogat magában a környék.

Elhelyezkedés, közlekedés, megközelíthetőség

Budapest II. kerülete Buda északi részén, a Duna jobb partján fekszik. Állandó lakossága 2021. január 1-jén 86 708 fő. Mintegy 33 aprócska városrészt ölel fel ez a terület. Metró- és HÉV állomások: Margit híd, budai hídfő, Szépvölgyi út, Széll Kálmán tér. Utóbbi a főváros és egyben a budai oldal egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja.

Ügyintézés, közművek

Hivatalos ügyeidet a Margit körút 47-49. szám alatt található kormányablakban intézheted. A kerületben működő nyolc postahivatal pontos címét innen érheted el. A Főgáz Zrt. ügyfélszolgálati irodájának címe: Budapest, Margit körút 15.

Orvosi ellátás

Ha állami kórházat keresel, ahhoz picit autóznod kell a szomszédos XII. kerületig. A nagy múltú, egyházi tulajdonban lévő Szent Ferenc Kórházban a speciális szakrendelések mellett fekvőbeteg-ellátás is igénybe vehető. A kerületben elérhető fogorvosok listáját ITT olvashatod. A környéken több állatorvosi rendelő is működik. 

Oktatás

A 11 állami általános iskola, 10 óvoda és 6 gimnázium között biztosan megtaláljátok a megfelelőt. A kerületben 2 zeneiskola is várja a diákokat. A fővárosi átlaghoz képest itt lényegesen magasabb a magán- és nemzetközi intézmények aránya (például: a kreativitást és a természettudományokat előtérbe helyező Fürkész Innovatív Általános Iskola, illetve a többnyelvű oktatást biztosító SEK Budapest International School).

Bevásárlási lehetőség, gyógyszertár

A kerületben található a Mammut, a főváros egyik legnagyobb bevásárló- és szórakoztató központja, ami metróval és villamossal egyaránt könnyedén megközelíthető. Ha hazai termelői gyümölcsre, zöldségre vágysz, a szomszédos Fény Utcai Piacon kedvedre válogathatsz a frissebbnél frissebb áruk között. A II. kerületi patikák, gyógyszertárak listáját innen érheted el

Sportolási lehetőségek

A Gyarmati Rezső Uszodába akár éves bérletet is válthatsz kedvező áron. A közel 40 000 m2-en elterülő Panoráma Sportközpontban több műfüves focipálya és kondipark is helyet kapott. A szintén önkormányzati üzemeltetésű Pokorny József Sport- és Szabadidőközpontban teniszpálya bérlésre is van lehetőséged.

Szórakozás, kultúra, kikapcsolódás

A Kis Rókus utcában található Millenáris Park a szórakozás fellegvára, mely számos koncertnek, kiállításnak, és egyéb kulturális eseménynek ad otthont. Az épületkomplexumot körülvevő, tavakkal tarkított, több hektáros zöldövezet látványnak sem utolsó (a háromdimenziós függőkertet ne hagyd ki).

Fő nevezetességek

Ha a Rózsadomb felé visz az utad, látogasd meg hazánk legszebb műemlékét, Gül Baba türbéjét. Ezt évente akár több alkalommal is érdemes megtenned, hiszen az alagsori kiállítótérben negyedévente egy teljesen új tárlatot nézhetsz meg. A kerületben található hazánk leghosszabb barlangja, a Pál-völgyi-barlangrendszer, ahol egy 500 méteres kiépített szakasz várja a turistákat.

Scroll to Top